Hoera, de kapper is open!

Na een maandenlange coronasluiting heropenden de kappers vandaag hun deuren. Bij menig haarknipper stond de telefoon de afgelopen dagen roodgloeiend. En waar de klanten niet stonden te trappelen, nam de barbier zelf de telefoon en belde zijn ‘trouwe’ klanten om hen te verleiden een afspraak te maken. Sommigen waren zelfs zó blij hun klanten weer te mogen verwelkomen, dat ze al voor dag en dauw stonden te knippen.

Iedereen geniet er toch van zich zo nu en dan in de kappersstoel onder handen te laten nemen? Nou nee, ik dus niet. Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet veel geef om uiterlijk vertoon. Ook het oeverloos gezwam over koetjes en kalfjes is niet aan mij besteed en gefriemel aan mijn hoofd al helemaal niet. En ja, mijn kapper weet dat ook. Als ik moet kiezen, zit ik liever voor een zinvolle behandeling in de stoel van de tandarts, dan voor de luxe in die van de figaro. Hij liet van schrik bijna zijn schaar vallen toen ik hem dat, jaren geleden, in een recalcitrante bui toevertrouwde en keek me ongelovig aan. Maar ja, het is niet anders.

Alleen jammer dat de rekening van de tandarts meestal iets hoger uitvalt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.