Goed voor het virus

Terwijl ik naar de winkel wandel roept een vrolijke passerende fietser me toe: “Lekker weertje, hè? Goed voor het virus, dat kan in de warmte niet overleven.” “O ja, is dat zo?” roep ik terug en hij begint een hele wetenschappelijke verhandeling die ik allang niet meer kan volgen, omdat hij ondertussen al tientallen meters verder is.

Natuurlijk heb ik dat bericht over die overlevingstemperatuur wel gehoord, maar van wat twee weken geleden nog voor waar werd aangenomen, is inmiddels al veel teruggedraaid. Beloftes over immuniteit, minder kwetsbare leeftijdsgroepen en al of niet versoepelen van de voorzorgsmaatregelen komen om beurten op de helling.

De perenboom van de buren staat uitbundig in bloei alsof het een lente is zoals ieder jaar, maar zolang in de horeca de stoelpoten nog omhoog wijzen, blijf ik liever op mijn hoede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.